Power BI Consultancy

Business gedreven waarde toevoegen met Power BI dashboards

Als Data club zijn wij gespecialiseerd in de Microsoft BI technologie. Wij realiseren volledige Power BI en Azure BI implementaties, Power BI dashboards, Power BI analyses en KPI consultancy. De meest gestelde vraag: Waar moeten wij starten? Onze projecten starten altijd met de vraag: waar wil je naar toe en wat is de strategie van je bedrijf? Dan kijken we daarna welke rol data hierin speelt en wat de mogelijkheden zijn. Daarna is het de kunst om zo klein mogelijk te beginnen, het liefst met laaghangend fruit. Zo kunnen wij snel waarde leveren, in termijnen van weken. Onze Power BI consultants werken voor diverse multinationals en scale-ups met een gemene deler: de ambitie om hun business data gedreven aan te sturen.

clubhouse

Onze Power BI consultants realiseren

  • Snelle oplevering van Power BI dashboards
  • 360 graden inzicht over de belangrijkste business drivers
  • Volledige Power BI implementaties van A tot Z
  • Migraties van huidige BI tools (Qlik, SAP, etc) naar Azure en Power BI
  • Één bron van de waarheid voor de hele organisatie
  • Alle rapportages geautomatiseerd en dagelijks ververst
  • Optimalisatie van de technische inrichting achter Power BI (Data Warehouse / Data lake)
  • Inhouse Power BI trainingen aan BI teams

Voor klanten zoals

ports_of_america
Hbwd7mO0zcYqMFe9RZNVgp351IzBDpX0
Terminal Investment Limited-group
Easy design_V03-thumb-1
emo

Voorbeelden van onze Power BI Dashboards

Ontwikkeld voor klanten. Geanonimiseerd en cijfers gefineerd.

Onze werkwijze als Power BI consultants

Klein beginnen en snel waarde leveren.

Als Power BI consultants ligt onze focus op het creëren van waarde voor de business. Vanuit de bedrijfsstrategie kijken wij hoe data hier aan kan bijdragen. Vanuit dit perspectief starten wij bij het resultaat of inzicht dat direct de meeste waarde oplevert. Wij beginnen onze Power BI consultancy projecten het liefste klein. Zo kunnen wij snel waarde leveren, draagvlak creëren binnen de organisatie en je leert elkaar kennen.

sales

1. Starten vanuit de bedrijfsstrategie

Wij starten elk traject met een belangrijk gesprek: wat is de bedrijfsstrategie en welke rol moet data daar in spelen? Het geeft ons een helder beeld van de context en de richting die het bedrijf op gaat. Dit is cruciaal om vooraf de juiste keuzes te maken en mee te kunnen denken tijdens het project.

2. GAP analyse

Wij verdiepen ons in het huidige applicatielandschap, rapportages en processen. Dit is de basis waarmee wij een inschatting kunnen maken voor het volledige project, hoe de roadmap eruit ziet en wat er nodig is aan expertise, tijd en investering.

De juiste Power BI consultants kiezen

Hoe vindt je de juiste Power BI consultancy partij in een jungle van Power BI aanbieders? Wij adviseren om te selecteren op basis van onderstaande 8 criteria.

Houding

Een goede Power BI consultancy club handelt proactief, denkt vanaf dag 1 met je mee en verdiept zich grondig in jouw business. Er wordt vooral gezocht naar de beste business oplossing. Kies voor een partij die niet als te groot wil beginnen en snel resultaat oplevert. Vraag naar referenties van andere klanten.

Het team

De meeste Power BI projecten vragen om een breed scala aan vaardigheden, vaak veel meer dan alleen het gebruik van Power BI zelf. Je wil geen geknutsel in Power BI omdat er geen goede data warehouse ervaring aanwezig is.
Kies voor een partij met een volledig data team.

Stack ervaring

Hebben ze de juiste ervaring met jouw systemen? Denk aan cloud systemen, databases en applicaties. Een partij die jouw systemen kent, kan je beter adviseren, kent de mogelijkheden en valkuilen en kan daarmee meer vaart maken in het project.
Vraag hier expliciet naar.

Géén afhankelijkheid

Een goede Power BI consultancy club zorgt ervoor dat niet afhankelijk van ze wordt. Zowel in de aangereikte oplossingen als in de manier van werken. Ze zijn 100% transparant in wat ze ontwikkelen en de gemaakte technische keuzes, zorgen voor goede documentatie en dragen veel kennis over tijdens het project.
Vraag hiervoor naar referenties van andere klanten.

Ervaring

Snappen ze jouw business? Voor wie hebben ze eerder gewerkt? Hebben ze soortgelijke projecten met soortgelijke omvang eerder vervult? En welke rol hebben ze vervult? Eenmalige dienstverlener of (strategisch) BI-partner?
Ervaring maakt of breekt het Power BI project.

Snelheid van opleveren

Leveren ze snel en met continuïteit waarde aan de business? Een belangrijke KPI in de selectie vinden wij. De enige manier om hier achter te komen is om te vragen naar referenties. Onze definitie van snel: in termijnen van weken, niet maanden.
Vraag hiervoor naar referenties van andere klanten.

Plan a kickoff session with us

Or call us directly on 010 307 02 40.

Want to know more about what we offer?

team-member

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.