Grip op nieuw acquisitie met inzicht in ARR en belangrijkste SaaS KPI’s

Exact

Resultaten

  • Binnen drie maanden diepgaand inzicht via Power BI in de belangrijkste KPI’s: ARR, MRR, inflow en outflow movements
  • Inzicht in impact van prijsindexacties op de ARR
  • Accuraat omzet kunnen voorspellen door inzichten in inflow en outflow movements
Rajeev Hemai – All Your BI (links), Sander Berg – Exact (rechts),

Over Exact

Exact helpt bedrijven toekomstbestendig te groeien met cloud software. Sinds 1984 vertrouwen honderdduizenden mkb’ers op hen voor inzicht in hun cijfers. Naast software ontwikkelen, nemen ze ook innovatieve partijen over, zoals in deze case van Software Gemak

Inzicht in de ARR, MRR, in- en outflow movements van nieuwe overname

Direct na de overname neemt Sander Berg, business controller bij Exact, de leiding in het project. Hierbij loopt hij al snel tegen een uitdaging aan: wekelijks inzicht verkrijgen in de belangrijkste KPI’s: ARR, MRR, inflow en outflow movements.

Samen werken wij aan het ontsluiten van de data, het bouwen van het data model, bepalen van de definities en de ontwikkeling van Power BI dashboards. Al binnen drie maanden kan de business acties nemen op de nieuwe inzichten en data gedreven aan de slag.

Sander Berg – Exact (links), Rajeev Hemai – All Your BI (rechts)

Creatieve oplossingen als alle data onbereikbaar is

Er vindt een IT migratie plaats bij een deel van Exact waardoor er enkele data koppelingen niet meer werken. Plotseling is de data niet meer toegankelijk.

Wij nemen snel contact op met de IT afdeling om te helpen bij een oplossing. In de tussentijd vinden onze data engineers een slimme work around. Een beetje houtje-touwtje, maar de data is weer beschikbaar.

Na enkele maanden is er een duurzame oplossing gevonden, is de data weer toegankelijk en kunnen we onze focus weer leggen op het ontwikkelen van nieuwe rapportages.

Accurate revenue planning & heldere ARR analyses

Elke sprint werken wij samen met Sander aan nieuwe inzichten om de business te ondersteunen. Waarbij Sander na elk MT overleg weer nieuwe vraagstukken bij ons neerlegt.

In slechts enkele maanden hebben wij drie mooie resultaten behaald:

1. Het team van Exact heeft inzichten op alle inflow en outflow movements op klant en product niveau waarmee ze tactische keuzes kunnen maken.

2. De impact van prijsindexaties zijn inzichtelijk geworden dankzij het nieuwe datamodel waarmee Exact zijn producten beter in de markt weet te zetten.

3. Exact kan heel doelgericht zijn data verrijken om nieuwe inzichten mogelijk te maken en haar processen verder te optimaliseren.

Prachtig wat er ontstaat als de business en het BI team nauw met elkaar samenwerken! Collaborative BI noemen wij dat.

Meer weten over dit project

Ruben Monster

Co-founder & BI Consultant
06 42 6776 42