Power BI Consultancy

Business gedreven waarde toevoegen met Power BI dashboards

Klein beginnen. Snel waarde leveren.

Als Power BI consultants ligt onze focus op jouw business. Dat begint met luisteren. Als wij het vraagstuk doorgronden beginnen wij vaak met een proof of concept. Geslaagd? Dan gaan wij in hoog tempo stap voor stap bouwen, valideren en opleveren.

 

Wij beginnen onze Power BI consultancy projecten het liefste klein. Zo kunnen wij snel waarde leveren, draagvlak creëren binnen de organisatie en de organisatie leren kennen.

AYB - Locatiefoto's

Onze Power BI consultants realiseren

 

  • Volledige Power BI implementaties van A tot Z
  • Migraties van huidige BI tools (Qlik, SAP, etc) naar Azure en Power BI
  • Één bron van de waarheid voor de hele organisatie
  • Alle rapportages geautomatiseerd en dagelijks ververst
  • Optimalisatie van de technische inrichting achter Power BI (Data Warehouse / Data lake)
  • Inhouse Power BI trainingen aan BI teams

Voor klanten zoals

Terminal Investment Limited-group
boluda
2560px-Exact_logo.svg
Woonstad_logo
SPLIETHOFF
rst

Eerste resultaat binnen
3 weken

We geloven in snel resultaat leveren door klein te beginnen. Pas als je het ziet komt data tot leven.

Zie je eigen data in Power BI binnen 3 weken

ayb4nov-513s

De juiste Power BI consultants kiezen

Hoe vindt je de juiste Power BI consultancy partij in een jungle van Power BI aanbieders? Wij adviseren om te selecteren op basis van onderstaande 8 criteria.

Houding

Een goede Power BI consultancy club handelt proactief, denkt vanaf dag 1 met je mee en verdiept zich grondig in jouw business. Er wordt vooral gezocht naar de beste business oplossing. Kies voor een partij die niet als te groot wil beginnen en snel resultaat oplevert.

Vraag naar referenties van andere klanten

Het team

De meeste Power BI projecten vragen om een breed scala aan vaardigheden, vaak veel meer dan alleen het gebruik van Power BI zelf. Je wil geen geknutsel in Power BI omdat er geen goede data warehouse ervaring aanwezig is.

Kies voor een partij met een volledig data team.

Stack ervaring

Hebben ze de juiste ervaring met jouw systemen? Denk aan cloud systemen, databases en applicaties. Een partij die jouw systemen kent, kan je beter adviseren, kent de mogelijkheden en valkuilen en kan daarmee meer vaart maken in het project. Vraag hier expliciet naar

Géén afhankelijkheid

Een goede Power BI consultancy club zorgt ervoor dat niet afhankelijk van ze wordt. Zowel in de aangereikte oplossingen als in de manier van werken. Ze zijn 100% transparant in wat ze ontwikkelen en de gemaakte technische keuzes, zorgen voor goede documentatie en dragen veel kennis over tijdens het project. Vraag hiervoor naar referenties van andere klanten

Ervaring

Snappen ze jouw business? Voor wie hebben ze eerder gewerkt? Hebben ze soortgelijke projecten met soortgelijke omvang eerder vervult? En welke rol hebben ze vervult? Eenmalige dienstverlener of (strategisch) BI-partner? Ervaring maakt of breekt het Power BI project

Snelheid van opleveren

Leveren ze snel en met continuïteit waarde aan de business? Een belangrijke KPI in de selectie vinden wij. De enige manier om hier achter te komen is om te vragen naar referenties. Onze definitie van snel: in termijnen van weken, niet maanden. Vraag hiervoor naar referenties van andere klanten

Visie

Let goed op of ze alleen spreken over de opdracht die voor ze ligt of plaatsen de opdracht in een toekomstperspectief? In andere woorden, wordt er ontwikkeld met een eindvisie in gedachte? En durven ze kritische vragen te stellen en de huidige ideeën uit te dagen?

Goedkoop = Duurkoop

Staar je niet blind op uurtarief. Een marktconform tarief bedraagt meestal tussen de €100 en €180 per uur, afhankelijk van de rol en specialisme. Pas op voor prijsvechters en absolute verschillen in urenbegrotingen. Een slecht doordacht fundament en/of opnieuw beginnen is het aller duurst.

Plan een kick-off sessie met ons

Of bel ons direct op 010 307 02 40.

Let’s talk and see how we can help your business

team-member

Power BI, Data Science, Data platforms, Master Data Management, Data Science, Custom Data Platforms