Microsoft Learn training matrix: een gids door de jungle van 3100 modules

Microsoft Learn training matrix: een gids door de jungle van 3100 modules

Achtergrond_ms_lear-n_blog

Microsoft Learn is een fantastisch platform dat hele goede trainingen heeft voor zijn eigen producten. Wij raden veel van onze klanten dan ook aan om daar trainingen te volgen. Het zijn alleen wel 3100 modules binnen 650+ learning paths. Succes!

Al heel snel komt de vraag: welke training(en) moeten wij volgen?

Om hier antwoord op te geven, hebben wij een matrix ontwikkeld om onze klanten wegwijs te maken. Dankzij een hoop positieve reacties, besloten wij om het bestand voor iedereen beschikbaar te maken.

Link: https://bit.ly/AllYourBI-MSLearn-Matrix

Let op: de ontwikkelingen van de Microsoft stack gaan zo hard dat je soms een oudere versie ziet in je training dan in de tool zelf. Het knopje kan net ergens anders zitten, of je scherm ziet er net anders uit.

Hoe gebruik je het MS Learn dashboard?

Links boven in het dashboard kan je klikken op je gewenste rol, niveau en thema. Hiermee filter je de lijst van modules die voor jou relevant zijn. Rechts boven zie je om hoeveel modules het gaat en de totale duur van alle modules. In de kolom ”Link” kan je direct klikken naar de desbetreffende module.

Wat is de juiste volgorde om modules te volgen?

Er is geen exacte volgorde om te volgen, behalve voor de modules binnen een thema. Wij raden alle beginners aan, ongeacht de rol, om met het thema Azure te starten. Daarna bestaan er voor sommige learning paths een volgordelijkheid, af te lezen in part 1, part 2 etc. Verder ben je vrij om je eigen volgorde te bepalen.

Hoe de Training Matrix is opgesteld

Het uitgangspunt van onze selectie is om een goede start te kunnen maken, het geeft richting in de MS Learn jungle. Dat betekent niet dat de overige trainingen irrelevant of onnodig zijn. Als je onderdelen mist of als je vindt dat wij iets vergeten zijn, laat het ons dan vooral weten!

Binnen de matrix hebben wij drie verschillende rollen gedefinieerd, die voor onze klanten relevant zijn:

  • Azure administrator: beheerder van de Azure en Power BI omgeving, verantwoordelijk voor o.a. user management, performance management en cost management.
  • Data Engineer: verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en ontwikkelen van de hele data flow.
  • Data Analyst: verantwoordelijk om dashboards te ontwikkelen, data te analyseren en er actiegerichte inzichten uit te halen.

De tweede stap was om aansluiting te zoeken tussen alle verschillende modules en het niveau binnen de drie rollen. Daarin hebben we drie niveau’s opgezet:

  • Beginner: je hebt weinig tot geen ervaring met Azure en de verschillende Microsoft tooling.
  • Intermediate: je hebt de beginner modules al goed in de praktijk kunnen brengen.
  • Advanced: eigenlijk heb je geen MS Learn training meer nodig.

Onze niveau indeling wijkt af van die van Microsoft. Wij zien het niveau advanced zodanig dat je eigenlijk geen MS learn trainingen meer hoeft te volgen. Daarmee vallen 99% van alle modules binnen de niveau beginner en intermediate.

Een belangrijke open deur

Wat wij belangrijk vinden om mee te geven is dat je na het volgen van een module niet klaar bent. Je gaat het meeste leren door het in de praktijk te brengen. Staar je daarom niet teveel vast op het aantal uren die de modules zelf duren. Het zijn je vlieguren die uiteindelijk je niveau gaan bepalen.

Feedback op de Training Matrix

Ons bestand is een levend document. Wij blijven het zelf aanvullen en updaten, en hopen ook jullie feedback en input te ontvangen. Je kan het sturen via het contactformulier of simpelweg door een reactie te plaatsen onderaan het blog.

Meer weten over dit project?

ayb4nov-513s
ayb4nov-513s

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.