Jurjen Nouhet
Lead Marketeer

Dit is Power BI: uitgelegd in 4 thema’s

Event-02

Power BI is een allesomvattende Business Intelligence tool. Hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn leggen we je de 4 belangrijkste thema’s uit, zodat je een helder beeld krijgt van wat de tool precies is, en kan.

1. Echt self-service

Power BI is een self service Business Intelligence tool. Dat betekent dat iedere gebruiker er direct (en uiteindelijk met de juiste training) zelf mee aan de slag kan. Dat komt doordat elke financial bekend is met de vertrouwde Microsoft omgeving en Excel functionaliteiten. Je hebt ook geen IT specialist of BI professional nodig om deze tool te implementeren binnen de organisatie. Je download Power BI en kan direct zelf aan de slag. Dit maakt Power BI een intuïtieve en gebruiksvriendelijke tool voor zowel financials, als management.

2. Automatisch alle data ontsluiten

Nooit meer elke maand alle data downloaden uit al je software pakketten. Met Power BI ontsluit je zowel financiële als operationele data automatisch vanuit allerlei verschillende bronnen. Dat kunnen lokale databases zijn zoals SQL-databases, maar ook cloud (online service) systemen zoals Dynamics 365 of Salesforce. Power BI heeft al koppelingen met honderden verschillende databronnen en Microsoft breidt deze lijst elke maand uit. Nadat de brondata eenmalig zijn gekoppeld verversen ze automatisch en kijk je dus telkens naar de meest recente data.

3. Van ruwe data tot krachtige visuele rapportages

Power BI verwerkt ruwe data tot logische en leesbare data. Zo kun je met berekeningen extra data toevoegen, zelf je data aanpassen, leesbaar maken en kun je relaties leggen tussen verschillende databronnen. Zodra je dataset compleet is bouw je krachtige visuele dashboards en rapportages. Je kan gelijk aan de slag met beschikbare dashboards (solution templates) of je maakt zelf dashboards met de uitgebreide bibliotheek aan te gebruiken visuals (grafieken, tabellen, diagrammen, meters etc). Presenteer de data die voor jouw organisatie van belang is en pas deze geheel naar wens aan. Bekijk bijvoorbeeld in één oogopslag de omzet van verschillende afdelingen, de marge per product of de urenregistratie van je personeel.

4. Volledig in control over de informatiestroom: automatisch delen, beheer geborgd

In de meeste organisaties wordt stuurinformatie nog steeds gedeeld per mail, in Excel, Word, PowerPoint of PDF. Op deze manier is er eigenlijk geen enkel beheer over wie welke informatie te zien krijgt. Power BI dashboards deel je met personen en met groepen binnen de organisatie. Door groepen slim in te richten (in bijvoorbeeld afdelingen of teams), en hier een set van dashboards aan te koppelen, beschikt de hele groep altijd over dezelfde (stuur-)informatie. Die dashboards bekijk je op ieder device: op desktop, smartphone of tablet. Iedereen krijgt de informatie te zien die voor hem of haar van belang is. Wil je toch presenteren op papier? Geen probleem. Met 1 druk op de knop exporteer je dashboards naar prachtige Powerpoint presentaties; klik in de Powerpoint op één van de grafieken en het juiste dashboard opent zich automatisch. Jij bent en blijft helemaal in control over de informatiestroom.

“Power BI maakt data inzichtelijk voor de gehele organisatie”

Kort samengevat is Power BI een revolutionaire Business Intelligence tool die data binnen de gehele organisatie inzichtelijk maakt. Je kan nu operationele data koppelen aan je financiële data om verbanden te leggen en échte inzichten te presenteren met visuele rapportages. Plus, elke financial kan er mee aan de slag dankzij de gebruiksvriendelijke interface. Dit zijn de voornaamste redenen om te starten met Power BI:

  • Power BI werkt als een verlengstuk van Excel en is de beste BI tool voor iedereen die gewend is om met Microsoft producten te werken.
  • Het is Business Intelligence mogelijk gemaakt voor het MKB.
  • Je hebt geen IT of BI kennis nodig.
  • Power BI desktop en apps zijn gratis te downloaden. Met een pro-licentie van €8,40 per maand (excl. BTW) krijg je toegang tot het delen binnen je organisatie in groepen.
  • Het is dé tool om een visueel overzicht én inzicht van je bedrijfscijfers te maken.
  • Al je data realtime inzichtelijk en deelbaar: op desktop, smartphone of tablet.

Bekijk hier hoe wij jou kunnen helpen met onze Power BI Consultancy.

Meer weten over dit project?

ayb4nov-513s
ayb4nov-513s

Jurjen Nouhet

Lead Marketeer