Slide-deck: De roadmap naar een succesvolle Power BI implementatie

Alles wat je als CFO wil weten over het implementeren van Power BI hebben wij samengevat in één slide-deck.

Ontdek waar jouw organisatie staat op ons BI Maturity model

De 5 stappen van Excel naar Self Service BI

Praktische antwoorden op vragen over kwaliteit van data, technische keuzes en implementatievalkuilen

Inhoud van het Power BI slide deck

01 Data & de rol van de CFO

Wie moet leiding geven aan de data-transformatie? Aan de hand van eigen- en extern onderzoek kijken wij naar de rol van de CFO bij Business Intelligence.

02 Power BI in het kort

We gaan kort in op de vraag wat Power BI is, wat het vooral ook niet is, wat het kost en waarom wij eigenlijk Microsoft Power BI aanraden.

03 Business Intelligence Maturity model

Na ruim 10 jaar ervaring in het vak en meer dan 100 Power BI implementaties hebben wij ons eigen Maturity model ontwikkeld waarmee je als organisatie snel ziet waar je zelf staat op het vlak van BI. Zo zie je in een overzicht waar je focus moet liggen om naar de volgende fase te groeien.

04 De roadmap naar Self Service BI

Iedereen heeft het over Self Service BI en A.I. Maar hoe kom je daar als je nu nog, bijvoorbeeld in Excel rapporteert? Aan de hand van 5 stappen nemen we je mee van A tot Z. We staan stil bij de keuzes die je onderweg moet maken, hoe je snel tot executie en resultaat komt en welke valkuilen je onderweg kan verwachten.

Aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden laten wij je zien hoe je snel waarde haalt uit je BI implementatie

05 Met welk team behaal je succes?

We laten zien hoe een volledig BI-team eruit ziet en welke rollen er nodig zijn. En wat ga je vervolgens zelf doen en wat ga je uitbesteden?

06 Waar start je vandaag?

Think big, start small. We laten je zien hoe je vandaag eenvoudig en vooral snel waarde uit je eigen data kan halen.

Inclusief Praktijkvoorbeelden

De Nierstichting
Fase 1: Discovery. Hoe ontdek je snel welke waarde je uit je eigen data kan halen? De Nierstichting had binnen twee weken een werkend Proof of Concept. Dit was de businesscase waarop ze hun keuze hebben gebaseerd.

Test nierstichting

RST Zorgverleners
Fase 2: Technisch fundament. Welke technische routes zijn er? En hoe kom je tot de juiste keuze? Wij nemen je mee in het keuzeproces van RST Zorgverleners.
.

Test praktijk2

Over de auteurs

Michael van Dijk

Michael van Dijk

Co-Founder & BI Consultant
Michael werkt al ruim 9 jaar als BI consultant en weet werkelijk alles van BI implementaties & Power BI. Hij heeft zijn strepen verdient als hoofd BI bij APM Terminals en werkt momenteel voor klanten zoals Bol.com, SPAWW en de Gemeente Rotterdam.

Ruben Monster

Ruben Monster

Co-Founder & BI Consultant
Ruben heeft ruim 10 jaar ervaring als BI consultant, voornamelijk in de financiële sector. Als Product Owner is hij ijzersterk in het scopen van projecten om ze snel tot executie te brengen met een WOW! effect bij oplevering. Momenteel werkt hij voor Rabobank en Youbahn.

Jeffrey Slort

Jeffrey Slort

Senior BI Developer
Er is geen databron die Jeffrey niet kan ontsluiten en er is geen datawarehouse dat hij niet kan bouwen. Nog belangrijker is zijn vermogen om de korte en langer termijn impact van elke technische keuze tot in de details te doorgronden. 

Martijn Wassink

Martijn Wassink

Co-Founder & CEO bij Greyt
in 2012 richtte Martijn Greyt op: de CFO van ondernemend Nederland en sinds 2015 is hij bedreven met Power BI. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van All Your BI. Martijn begrijpt als geen ander zowel de rol van de CFO, als de impact van een datagedreven organisatie.