Power BI Consultancy

Business gedreven waarde toevoegen
met Power BI dashboards

Als Data club zijn wij gespecialiseerd in de Microsoft BI technologie. Wij realiseren volledige Power BI en Azure BI implementaties, Power BI dashboards, Power BI analyses en KPI consultancy.

De meest gestelde vraag: Waar moeten wij starten?

Onze projecten starten altijd met de vraag: waar wil je naar toe en wat is de strategie van je bedrijf? Dan kijken we daarna welke rol data hierin speelt en wat de mogelijkheden zijn.

Daarna is het de kunst om zo klein mogelijk te beginnen, het liefst met laaghangend fruit. Zo kunnen wij snel waarde leveren, in termijnen van weken.

Onze Power BI consultants werken voor diverse multinationals en scale-ups met een gemene deler: de ambitie om hun business data gedreven aan te sturen.

Onze Power BI consultants realiseren

Snelle oplevering van Power BI dashboards

360 graden inzicht over de belangrijkste business drivers

Volledige Power BI implementaties van A tot Z

Migraties van huidige BI tools (Qlik, SAP, etc) naar Azure en Power BI

Één bron van de waarheid voor de hele organisatie

Alle rapportages geautomatiseerd en dagelijks ververst

Optimalisatie van de technische inrichting achter Power BI (Data Warehouse / Data lake)

Inhouse Power BI trainingen aan BI teams

Voor klanten zoals

Voorbeelden van onze Power BI Dashboards

Ontwikkeld voor klanten. Geanonimiseerd en cijfers gefineerd.

Onze werkwijze als Power BI consultants

Klein beginnen en snel waarde leveren.

Als Power BI consultants ligt onze focus op het creëren van waarde voor de business. Vanuit de bedrijfsstrategie kijken wij hoe data hier aan kan bijdragen. Vanuit dit perspectief starten wij bij het resultaat of inzicht dat direct de meeste waarde oplevert. Wij beginnen onze Power BI consultancy projecten het liefste klein. Zo kunnen wij snel waarde leveren, draagvlak creëren binnen de organisatie en je leert elkaar kennen.

Werkwijze AYBI PowerBI Consultancy

Starten vanuit de bedrijfsstrategie

Wij starten elk traject met een belangrijk gesprek: wat is de bedrijfsstrategie en welke rol moet data daar in spelen? Het geeft ons een helder beeld van de context en de richting die het bedrijf op gaat. Dit is cruciaal om vooraf de juiste keuzes te maken en mee te kunnen denken tijdens het project.

2. GAP analyse

Wij verdiepen ons in het huidige applicatielandschap, rapportages en processen. Dit is de basis waarmee wij een inschatting kunnen maken voor het volledige project, hoe de roadmap eruit ziet en wat er nodig is aan expertise, tijd en investering.

3. Ontwerp van de oplossing

Afhankelijk van de omvang van het project kan deze stap duren van enkele uren tot enkele dagen. Wij verdiepen ons in de technische details om vervolgens een ontwerp te maken van de uiteindelijke oplossing. Gewoon op 1 A4, geen boekenwerken. Zo weet de organisatie precies wat wij gaan ontwikkelen, hoe het werkt en de waarom achter onze ontwerp keuzes.

4. Bouwen en opleveren

Wij ontwikkelen Agile in sprints van 3 weken. Wij leveren dus elke 3 weken een deel van de eindoplossing. Zo zijn de feedbackloops klein, kunnen wij snel bijsturen, is er veel kennisoverdracht, heb je als klant grip op het project en blijft ons team gefocust op de belangrijkste prioriteiten. Het zorgt vooral voor vaart in het project.

5. Overdracht Power BI oplossing

De uiteindelijke oplevering van het project komt meestal neer op een overdracht. Doordat wij onze klanten nauw betrekken in het project en continue leveren gedurende het project, is de eindoplossing al in gebruik terwijl we nog ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat het eindresultaat nadeloos aansluit op de behoefte van de business.

Testimonials

Ewout Ruitenberg
Ewout Ruitenberg
CFO bij Hearthside Food Solution

Sinds onze samenwerking met All Your BI hebben wij een geweldige kickstart gemaakt met onze wens om echt data gedreven te gaan werken als organisatie.

Wij hadden veel data tot onze beschikking binnen SAP maar weinig informatie. Foto’s van de organisatie in plaats van een film. Trends in kaart te brengen was lastig en in hoge frequentie rapporteren ging simpelweg niet.

All Your BI heeft een pragmatische aanpak en er zat veel vaart in het project. In een wekelijks ritme bespraken wij de voortgang. Met korte lijntjes en snel antwoord op vragen. Dat is heel prettig samenwerken.

Naast SAP hebben wij nu snel en gemakkelijk inzicht in al onze data met Power BI. Het resultaat draagt bij om een cultuurverandering teweeg te brengen. We kijken elke week naar de cijfers en we vinden er wat van. Mensen worden meer bewust van de waarde die ze aan het creëren zijn in plaats van het aantal repen. Je merkt dat de kwaliteit van discussies in het team beter zijn geworden. We kunnen nu dus ook heel scherp onze capaciteit bijsturen op weekbasis.

Uiteindelijk hebben de dashboards ook wat los gemaakt bij ons hoofdkantoor in America. Toch knap wat ze in Leerdam voor elkaar hebben gekregen.

Abbas Bukhari
Abbas Bukhari
CFO - APM Terminals Maasvlakte II

“I worked with All Your BI since late 2018 until mid 2020. Michael van Dijk was leading Business Intelligence for APM Terminals Maasvlakte II, a state of the art automated terminal with a staff of 500+ and annual volume of more than 1 million containers.

All Your BI was truly an asset for APM terminals Maasvlakte almost since its inception about 5 years ago. Their knowledge within Business Intelligence is unique. Not only did he put the first Data warehouse solution in a large scale terminal operation, but continuously optimized it over the years which had a direct positive impact on terminal operations. In doing so, aside from demonstrating technical knowledge, they demonstrated excellent cross functional skills which are key to driving integration in any automated facility. Their ability to understand complex problems quickly, break it into small issues, develop a robust action plan and implement it distinguishes him from others in the Business Intelligence field. This combined with managerial ability and soft skills like collaboration, balancing speed and perfection as well as cross cultural skills gives them the edge that any company needs for smooth deployment of innovation.

In simple words, All Your BI is not only is good at innovation, but has the unique ability to connect strategy and technology, which is key for driving operational performance in heavy infrastructure industries. This ability, when combined with effective communication enables them to look at the big picture and act as a technological advisors to the C-level suite of various businesses.”

Thijs Mos
Thijs Mos
Co-owner bij IT Synergy

"Wij werken sinds begin 2020 samen met All Your BI en ik kan hen van harte aanbevelen.

Wij hadden een uitdaging met Power BI om al het nodige inzicht te verkrijgen. Het werk dat ze hebben verricht is uitmuntend.

Voor nu wil ik hen ontzettend bedanken en complimenteren voor de wijze waarop ze in de wedstrijd zitten. All Your BI heeft hetgeen het beste is voor de klant vooropgesteld. Ik heb dit geproefd en gevoeld en dit was een ontzettend prettige gedachte."

Christian De Jong
Christian De Jong
Manager Proposition / Formula Strategy & Insights @Bever

"Wij waren opzoek naar een Plug & Play oplossing voor één dag in de week: iemand die data, de techniek en ook onze business begrijpt. All Your BI heeft dat snel geleverd en ik kan van harte aanbevelen!

Eigenlijk waren er weinig introducties en woorden nodig om te kunnen beginnen. Ze hebben heel snel weten te schakelen, juist ook tijdens de opdrachten. Dat maakt het een fijne samenwerking waarbij je vaart kan maken en snel kan doorpakken. Hoewel wij goede ervaringen hebben met freelancers, merk je toch dat een bureau meer capaciteit kan leveren en verder met je kan meedenken. De ervaring die ze meenemen vanuit soortgelijke organisaties met soortgelijke uitdagingen maakt wel degelijk een groot verschil.

Over de opleveringen ben ik erg tevreden, er was volledig vertrouwen in de betrouwbaarheid van de data-analyses en het overtrof de initiële verwachtingen."

Erwin van Bokhorst
Erwin van Bokhorst
Finance & Control SPAWW

“Onze ambitie om de organisatie meer data gedreven te besturen zijn wij aan het realiseren samen met All Your BI.

Vanuit onze datastrategie werken wij naar een beter grip op onze eigen data. Hiermee leggen wij een fundament om stap voor stap voorspellend met onze data om te kunnen gaan. Sinds de start afgelopen oktober hebben wij met hoog tempo grote stappen gezet en ik kan All Your BI van harte aanbevelen.

Het is verfrissend dat ze een sterke focus leggen op de vraag wat we nu écht willen zien en waarom. Ze weten de businessvraag haarscherp boven water te krijgen en komen daarmee snel tot de kern van elk vraagstuk. Binnen twee maanden konden wij al met onze eerste dashboards aan de slag.

Het inzicht dat wij nu hebben is real-time, tot op het diepste detailniveau. We zien direct kansen om onze processen te verbeteren. Actiegericht inzicht zou ik het noemen. Gaandeweg ontdek je nieuwe mogelijkheden en we zijn inmiddels alweer aan het uitbouwen naar de volgende stap.

De samenwerking zou ik omschrijven als korte lijnen, hele snelle reactietijd, kort en krachtig met heldere afspraken. Dit was voor ons ook de reden dat wij voor All Your BI hebben gekozen. Ze kwamen met een hele pragmatisch oplossing om snel tot resultaat te komen. Dat is precies wat ze doen en het werkt."

Wilfred de Wit
Wilfred de Wit
CEO - iBuy Flowers

“Wij zijn erg tevreden met de samenwerking met All Your BI, vooral de snelheid van oplevering is top. Binnen enkele dagen hebben ze gezorgd voor de volledige overstap van Excel rapportages naar Power BI. Ik kan ze dan ook van harte aanbevelen.

En net zoals het gaat met thuis even een muurtje schilderen, ben je opeens de hele inboedel aan het vernieuwen. Zo zijn wij inmiddels ook een volledig data gedreven organisatie geworden.

En eerlijk, achteraf gezien zou ik het ook nooit meer anders doen. Nooit meer. Eerst hadden we gewoon geen inzicht. Dan kan je niet sturen en maak je soms verkeerde keuzes. Nu kan ik precies zien waarom sommige klanten churnen en daar actie op ondernemen. Anders ben je wel nieuwe klanten aan het werven maar dan hou je de achterdeur open. Of nog mooier ik kan hele specifieke searches uitvoeren op ons klantenbestand en zien wie onze ideale klanten zijn. Daar ga ik dan mijn tijd aan besteden. Het gaat erom dat je heel doelgericht de business kan aansturen.

We zijn ook veel concurrerender geworden. Ik weet bijvoorbeeld o.b.v. geografische data precies wat mijn positie is bij klanten ten opzichte van mijn concurrenten. Daar kan ik nu mijn propositie slim op aanpassen.

Het is ook niet alleen al dat inzicht dat waardevol is, maar ook de realisatie dat je een hele hoop data en inzichten mist. Daar ligt ook onze volgende stap. Data opschonen en aanvullen. Simpelweg omdat we weten dat we anders een hoop klanten mislopen.

Als jij iets groots en schaalbaars wil maken, dan moét je het op data gaan sturen. Dat kan gewoon niet anders.”

De juiste Power BI consultants kiezen

Hoe vindt je de juiste Power BI consultancy partij in een jungle van Power BI aanbieders?
Wij adviseren om te selecteren op basis van onderstaande 8 criteria.

Houding

Een goede Power BI consultancy club handelt proactief, denkt vanaf dag 1 met je mee en verdiept zich grondig in jouw business. Er wordt vooral gezocht naar de beste business oplossing. Kies voor een partij die niet als te groot wil beginnen en snel resultaat oplevert.

> Vraag naar referenties van andere klanten

Het team

De meeste Power BI projecten vragen om een breed scala aan vaardigheden, vaak veel meer dan alleen het gebruik van Power BI zelf. Je wil geen geknutsel in Power BI omdat er geen goede data warehouse ervaring aanwezig is.

>Kies voor een partij met een volledig data team.

Stack ervaring

Hebben ze de juiste ervaring met jouw systemen? Denk aan cloud systemen, databases en applicaties. Een partij die jouw systemen kent, kan je beter adviseren, kent de mogelijkheden en valkuilen en kan daarmee meer vaart maken in het project.

> Vraag hier expliciet naar

Géén afhankelijkheid

Een goede Power BI consultancy club zorgt ervoor dat niet afhankelijk van ze wordt. Zowel in de aangereikte oplossingen als in de manier van werken. Ze zijn 100% transparant in wat ze ontwikkelen en de gemaakte technische keuzes, zorgen voor goede documentatie en dragen veel kennis over tijdens het project.

> Vraag hiervoor naar referenties van andere klanten

Ervaring

Snappen ze jouw business? Voor wie hebben ze eerder gewerkt? Hebben ze soortgelijke projecten met soortgelijke omvang eerder vervult? En welke rol hebben ze vervult? Eenmalige dienstverlener of (strategisch) BI-partner?

> Ervaring maakt of breekt het Power BI project

Snelheid van opleveren

Leveren ze snel en met continuïteit waarde aan de business? Een belangrijke KPI in de selectie vinden wij. De enige manier om hier achter te komen is om te vragen naar referenties. Onze definitie van snel: in termijnen van weken, niet maanden.

> Vraag hiervoor naar referenties van andere klanten

Visie

Let goed op of ze alleen spreken over de opdracht die voor ze ligt of plaatsen de opdracht in een toekomstperspectief? In andere woorden, wordt er ontwikkeld met een eindvisie in gedachte? En durven ze kritische vragen te stellen en de huidige ideeën uit te dagen?

Goedkoop = Duurkoop

Staar je niet blind op uurtarief. Een marktconform tarief bedraagt meestal tussen de €100 en €180 per uur, afhankelijk van de rol en specialisme. Pas op voor prijsvechters en absolute verschillen in urenbegrotingen. Een slecht doordacht fundament en/of opnieuw beginnen is het aller duurst.

Plan een kick-off sessie met ons in

Of bel ons direct op 010 307 02 40

Ruben_Monster_Co-founder_AllYourBI

Ruben Monster
Co-founder & Senior BI Consultant

010 - 307 02 40

ruben@allyourbi.nl

Waar wil je het over hebben?

BI Maturity Assesment

Ruben_Monster_Co-founder_AllYourBI

Ruben Monster
Co-founder & Senior BI Consultant

010 - 307 02 40

ruben@allyourbi.nl