Power BI Implementeren

Geef jouw mensen het inzicht dat ze nodig hebben

H2 ,H3 or H4

Je hebt gekozen voor Power BI. Nu is het zaak om de organisatie snel toegang te geven tot haar eigen data en waarde te leveren aan de business. Het begin van een data gedreven cultuur.

 

Als Data club zijn wij gespecialiseerd in de Microsoft Stack. Dankzij onze ruime ervaring voor diverse scale-ups en multinationals weten wij precies wáár je moet beginnen bij een Power BI implementatie.

 

Wij verdiepen ons gronding in jouw business en wij ontwikkelen een pragmatische roadmap voor de implementatie van Power BI. Wij beginnen projecten altijd klein en wij werken Agile in korte iteraties naar het eindresultaat. Zo zorgen wij voor korte feedback loops, maximale kennisoverdracht en een eindresultaat die precies aansluit op de behoefte van jouw business.

clubhouse

Resultaten van een Power BI implementatie

Wanneer we Power BI implementeren, sturen we vanaf de start op resultaat. Daarbij nemen we jouw team mee, zodat zij leren hoe ze Power BI kunnen gebruiken, optimaliseren en aanpassen. Het doel? Na de Power BI implementatie kan jij zelf maximale businesswaarde uit jouw dashboards blijven genereren.

  • Zichtbaar resultaat binnen enkele weken
  • Jouw medewerkers kunnen de eigen Power BI omgeving beheren
  • Hoge adoptiegraad businessgebruikers doordat zij actief betrokken zijn bij de Power BI implementatie De directie heeft een heldere visie op data voor de middellange termijn
  • De directie heeft een heldere visie op data voor de middellange termijn
  • Één bron van de waarheid voor de hele organisatie
  • Alle rapportages geautomatiseerd en dagelijks ververst
  • Goede datakwaliteit: teammeetings gaan voortaan over acties op basis van data, niet over de onjuistheid van cijfer
  • Een schaalbaar technisch fundament voor de toekomst

Voor klanten zoals

Terminal Investment Limited-group
boluda
2560px-Exact_logo.svg
Woonstad_logo
SPLIETHOFF
rst

Voorbeelden van onze Power BI Dashboards

Ontwikkeld voor klanten. Geanonimiseerd en cijfers gefineerd.

Roadmap voor een succesvolle Power BI implementatie

Bij een Power BI implementatie doorlopen we vijf stappen. Deze aanpak is succesvol bij elke organisatie, ongeacht branche of omvang. De Power BI implementatie stappen zijn niet lineair, maar iteratief: jouw Power BI implementatie is een continu proces waarbij elke stap businesswaarde oplevert.

Testimonials

Power BI Implementatie Succesfactoren

Ritme in het MT

Een van de belangrijkste succesfactoren is het aanbrengen van een strak rapportage ritme in het MT. Door elke week de Power BI dashboards erbij te pakken en naar dezelfde cijfers in Power BI te kijken. Zo spot je trends, kom je tot nieuwe vragen en geef je het goede voorbeeld aan de organisatie.

Scrum methodiek

Door iteratief te werken volgens de scrum methodiek, ontwikkel je elke sprint waarde. De feedbackloops zijn kleiner, de gebruikers zijn betrokken en zo sluiten de Power BI dashboards beter aan op de vragen van business.

Betrek de belangrijkste stakeholders

Betrek direct vanaf de start van de Power BI implementatie de belangrijkste stakeholders. Dat zorgt voor minimale weerstand bij het inrichten van processen. En nog belangrijker, het zorgt voor betrokkenheid in het Power BI project en eigenaarschap van het eindresultaat.

Niet struikelen over de kwaliteit van data

De juiste volgorde is: éérst starten met de implementatie van Power BI en daarna de kwaliteit van data verbeteren. Dit is een ongoing verbeterproces. Onze ervaring leert dat de implementatie van Power BI dit proces juist versnelt. Andersom vormt het een blokker.

Goed documenteren!

Goede Power BI documentatie bespaart op termijn heel veel tijd en geld. Je voorkomt single-points-of-failure, blijft onafhankelijk van je BI-leveranciers en nieuwe mensen kunnen snel op projecten onboarden.

Developmemtteam is kritisch

Je wil nooit samenwerken met een developmentteam die zonder vragen te stellen aan de slag gaat met een Power BI implementatie. Kritische developers willen precies weten hoe de business werkt en waarom achter het Power BI project.

Inzicht leidt tot nieuwe vragen

Bijna altijd leiden de (nieuwe) Power BI dashboards tot nieuwe vragen. Blijf daarom goed in contact met de gebruikers tijdens en na de Power BI implemenatie voor belangrijke optimalisatie slagen van de Power BI dashboards.

Een Product Owner

Elke Power BI implementatie en Power BI project valt op staat bij een goede product owner. Iemand die zowel de business doorgrond als de techniek. Een goede product owner geeft leiding aan de Power BI implementatie en coördineert tussen de business en het developmentteam.

Plan een kick-off sessie met ons

Of bel ons direct op 010 307 02 40.

Want to know more about what we offer?

ayb4nov-513s